החברה העירונית ראשון לציון, תרבות, ספורט, נופש - עמוד הבית
טאבים צד
דלג על טאבים צדמופע מחווה י"ב – תשע"א
בראשית חודש אפריל ייצפו 2500 תלמידי י"ב מכל רחבי העיר בהצגה "גטו", שנבחרה להיות מופע המחווה השנתי של סל תרבות עירוני לתלמידים המסיימים את לימודיהם במערכת החינוך העירונית.
ביום רביעי שעבר נפגשו 70 מחנכי י"ב מאחד עשר תיכונים בעיר עם מנהלו האמנותי של תיאטרון "הקאמרי" ובמאי ההצגה "גטו", עמרי ניצן, למפגש הכנה לקראת צפיית כל תלמידי י"ב בעיר בהצגה "גטו".
המחזה מספר את קורותיו המופלאים של תיאטרון שפעל בתנאים תת-אנושיים בגטו וילנה בשנים 1942 - 1943. באמצעות סיפורו המרתק של התיאטרון, המחזה חושף את בעיות הקיום בגטו ואת המאבק היומיומי העיקש, שניהלו היהודים בגטו לא רק כדי לשרוד, אלא גם כדי לנהל חיי תרבות תוססים ולשמור על צלם האדם. 70 אלף יהודי וילנה נהרגו במסע מוות תעשייתי ובתוך שיאה של הברבריות האנושית הזו פועלת בגטו תרבות של ספרייה ותיאטרון.
עמרי ניצן אמר כי מעבר למשמעות היהודית במחזה, קיימת בו המשמעות האנושית. ההצגה הצליחה במקומות רבים בעולם שבהם לא מתעניינים בהיסטוריית העם היהודי; זאת משום שיש בה ניסיון להבין את משמעות היצירה בחיים שלנו. בחברה שכל אחד רץ ממטלה למטלה ובה החיים זורמים ממחויבות למחויבות – התיאטרון מהווה בה מוקד של הרוח, של "מותר החברה משאר בעלי החיים". משמעות התיאטרון היא שמירה על צלם האדם והחברה ומה שמביא אותנו להתרוממות רוח זו היכולת להתבונן, להסתכל, להבין או להתבונן בעצמנו.
ניצן תיאר את הצפייה במחזה – "מטאפורה לחיים שלנו בארץ הזו" – לדבריו זהו אינו מחזה שואה, אלא מחזה על תרבות תוססת בגטו, על קהילה שהתארגנה לנסות ולהישאר בני אדם עד הרגע האחרון ועל התשוקה לעשות ולראות תיאטרון גם תחת איום קיומי. זה היה כוח החיים עבור אנשי הגטו– אדם קיבל רישיון עבודה, שמשמעותו רישיון לחיים – אם מישהו היה זמר, רקדן, שחקן הרי שהמשמעות עבורו היתה שהוא בן חיים.
מנהלת סל תרבות עירוני, ד"ר הילה דוד: ""גטו" היא הצגה חשובה ומורכבת, המעלה דילמות קשות ואינה מקלה על הצופה בה. מפגש ההכנה של מחנכי י"ב עם עמרי ניצן העניק למחנכים מידע חשוב אודות ההצגה, הרקע ההיסטורי והאמנותי וכן אפשרויות לדיון משמעותי עם התלמידים בכיתות לקראתה. במסגרת הכנת התלמידים לקראת הצפייה בהצגה יקבל כל תלמיד גם מפגש עם אחד משחקניה".
Banners
דלג על Banners