החברה העירונית ראשון לציון, תרבות, ספורט, נופש - עמוד הבית
טאבים צד
דלג על טאבים צדקול קורא לאמני העמותה- לשלוש תערוכות קבוצתיות
1. המטבחון תערוכה קבוצתית במהלך חודש ינואר. ( תזכורת)
ה"מטבחון" הוא מושג ישראלי שמתייחס לקבוצה קטנה של פוליטיקאים/ שרים ש"מבשלים" ומנהלים את המדינה או קובעים מדיניות ביניהם. "המטבחון של גולדה" תבע את המושג, כאשר הקבינט המדיני היה נפגש במטבח שבביתה.
המטבח הוא מרכז החיים המשפחתיים. המפגש החברתי מתקיים סביב שולחן האוכל.
המטבח והבישול הפכו בשנים האחרונות לנושא מרכזי בחיינו, ולראייה ריבוי תכניות הבישול והריאליטי אשר עוסקים באוכל ובישול במדיה.
האכילה הפכה למרכז ההוויה, אם זה באירועים חברתיים ומסעדות, או אם זה העיסוק בעודף משקל, השמנה, דיאטות והפרעות כאנורקסיה ובולימיה .
האוכל איננו רק צורך קיומי אלא הנאה פיזית ואסתטית, סמל סטאטוס ואנינות טעם , אמצעי חברות, ופלצנות לא מעטה.
התערוכה תנסה באמצעים פלסטיים לבטא רעיונות אלה ונוספים כראות עיניכם.
נשמח לקבל את הצעותיכם, עד 20 לדצמבר.במייל חוזר לעמותה או בטלפון
ויויאן – 0509644091 פנינה – 054672897
2 הזמנה להשתתפות בתערוכה לציון חודש השפה העברית המצויין בראשל"צ זו השנה הרביעית.
השנה נתבקשנו להיות חלק מהמיזמים העירוניים הלוקחים חלק בארוע לאומי זה. התערוכה במהלך חודש פברואר במבואה של בניין העירייה, ותקבל חשיפה פרסומית. האמנים מוזמנים להגיש דימוי והצעה או תאור הרעיון בכתב ליצירה אותה הם מעוניינים להציג.
שם לתערוכה נבחר " ברית מילה".
עם שובו של העם היהודי למולדתו לאחר 2000 שנות גלות, היה צורך, בין היתר, ביצירת פלטפורמה תרבותית ולשונית אחידה/ מאחדת לכל העולים אשר הגיעו ממדינות שונות. השפה העברית הייתה, שפת ספרי הקודש והתפילה אך לא שפה מדוברת.
ראשון לציון הייתה הראשונה ונושאת הדגל של תחיית השפה העברית. בית הספר "חביב" הוא הראשון בו נלמדה השפה החדשה ותלמידיה היו אלה שלימדו את הוריהם את השפה העברית. משם והלאה הכל היסטוריה והשפה ממשיכה להשתנות ולהתחדש ללא הפסק. מילים וביטויים מתעדכנים, הופכים למקובלים או נמחקים מהדיבור בקצב מסחרר. העברית מחבקת את היידיש, הלדינו והערבית כחלק מה"סלנג" , מתרגמת ביטויים מהאנגלית ומאמצת אותם אל ליבה ואל שפתיה.
כבר בקוביזם משתמש פיקאסו בכתב ובמילה כדי לעגן את דימויו למציאות ומשם והלאה, הפכה המילה והאות לחלק אינטגראלי של היצירה הפלאסטית. באמנות הישראלית משתמשים אמנים, ביניהם גרשוני, גרבוז וטומרקין בשירה, פסוקים מהמקורות ועוד כחלק מהיצירה.
בתערוכה זו אנו מבקשים לחקור ולהתעמק בייצוג השפה העברית בתוך השפה הפלאסטית. לעתים כרמז או חלק מנושא, לעתים כביקורת ולעיתים כאלמנט אסתטי- חזותי בתוך היצירה. אנו מבקשים לתת ביטוי לקשר בין השפה העברית, למילה ולאות, לבין הדימוי הפלסטי.
נא לשלוח את ההצעות עד ל-15 לינואר 2012 למייל העמותה
טלפון לברורים : ויויאן – 0509644091
פנינה - 0546728978
3. תערוכה - עקבות
התערוכה תתקיים במהלך חודש פברואר / מרץ
עקבות הם סימנים או שרידים המרמזים על נוכחות קודמת של מישהו או משהו. המושג "עקבות" מתקשר לתחומים ואירועים שונים .
עקבות על נייר הם סימנים כתובים, תיעוד של תהליך, פעולה או אירוע.
עקבות על החול, עקבות של שריפה, עקבות של חיה נרדפת , פרורים, טפטוף על הרצפה , אירוע קשה משאיר את עקבותיו בנפשנו כאשר אנו גולשים ברשת אנו משאירים אחרינו עקבות וירטואליים וכד'.
אתם מוזמנים לקחת חלק בתערוכה מרתקת זו. ולשלוח הצעת השתתפות עד ל- 15.1.2012 ולפנות ל – מייל העמותה ולטלפון ויויאן – 0509644091
פנינה - 0546728978
נשמח אם תתייחסו מקצועית ובכובד ראש לרעיונות חדשניים ומעניינים בנושאים שהוצגו לעיל. אנו מבקשים להפוך את הביתן למוקד התעניינות לשוחרי אמנות בעיר בעזרתכם ובעזרת תערוכות בעלות משמעות ועניין. כל התערוכות יפורסמו בעיתונות המקומית ובאינטרנט.
Banners
דלג על Banners